RSS

Stem op je favoriete biowinkel!

di, nov 26, 2013

Wetenschap en Natuur

De ontwikkeling en vernieuwing van de biologische winkels voltrekt zich in hoog tempo. Met succes, want de meeste biowinkeliers ‘boeren goed’. Klanten van biologische winkels mogen nu laten weten wat hun favoriete biowinkel is en wat die winkel zo speciaal maakt. De leukste inzendingen worden beloond met gratis boodschappen. De publieksverkiezing is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “Al meer dan tien jaar bedraagt de jaarlijkse omzetgroei in dit verkoopkanaal – met inmiddels ruim 300 winkels – tussen de 5 en 10%. Een uitzonderlijke prestatie, omdat veel speciaalzaken juist met een dalende trend te maken hebben.”

De breedste keuze aan biologische producten is te vinden bij de biowinkels. Naast een ruim assortiment bieden de winkeliers hun klanten vaak nog veel meer. Denk aan informatie over de kwaliteit en herkomst van de producten, persoonlijke aandacht bij voedingsdiëten en allergieën, proeverijen of kookdemonstraties. Biowinkeliers kiezen vaak voor een persoonlijke benadering en hechten waarde aan het contact met de klant.

Van den Idsert: “De constante groei van de biologische winkels in de afgelopen tien jaar gaat gepaard met constante vernieuwing en vergroting. Door de frisse uitstraling van veel winkels is de drempel enorm verlaagd. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de winkels met het beste en breedste biologische assortiment. Deze publieksverkiezing is bedoeld als steun in de rug voor de winkeliers en geeft klanten de mogelijkheid om te laten weten wat ze van hun biologische winkel verwachten.”

Online stemmen
Tot 20 januari 2014 kan gestemd worden op Mijn Favoriete Biowinkel. De leukste, meest inspirerende inzendingen maken kans op een gratis biologische boodschappenbox t.w.v. € 50. De verhalen van de prijswinnaars komen op de website te staan.

Elke biologische winkel in Nederland dingt automatisch mee naar de eretitel ‘Favoriete biowinkel’. Bij het tellen van de stemmen wordt rekening gehouden met het aantal klanten dat wekelijks bij een winkel naar binnenloopt, zodat grote en kleine winkels evenveel kans maken. De winnende winkel wordt bekend gemaakt op woensdag 22 januari bij de BioVak in Zwolle.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?