RSS

Kies de Zon open dagen: 23 en 24 november

Energie van de zon is gratis. Zonnepanelen worden in rap tempo fors goedkoper. Steeds meer mensen wekken hun energie zelf op. Toch zie je dat er nog veel geschikte daken geen panelen hebben. Zonde! Duurzame energie heeft immers de toekomst en maakt onze energievoorziening minder kwetsbaar.

Heb je weleens overwogen om over te stappen op zonne-energie, maar heb je de sprong (nog) niet gewaagd? Ben je onzeker over hoeveel erbij komt kijken? Zijn panelen niet heel duur? En is het niet veel gedoe met de energiemaatschappij? Goede vragen, maar in de praktijk blijkt dat je eenvoudig je eigen zonnestroom kunt opwekken.

Om dat duidelijk te maken, organiseert GroenLinks op zaterdag 23 en zondag 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. Mensen die al panelen op hun dak hebben, stellen deze dagen hun huis open en vertellen je hoe zij het hebben aangepakt. Ook in jouw buurt. Je ziet dan hoe de panelen op het dak bevestigd zijn, hoe groot zo’n omvormer is en op welke plek alles hangt. De bewoner kan je vertellen hoe hij alles heeft aangepakt.

In heel Nederland doen meer dan 150 mensen mee in ruim 90 gemeenten! Op elk dak zonnepanelen! Kijk op Kies de Zon voor locaties bij jou in de buurt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?