RSS

Fukushima bouwt offshore windmolenpark van 1.000 MW

Slechts twee jaar en half geleden werd de energie in Japan nog gegenereerd door de kerncentrale van Fukushima. Vandaag drijft er het windmolenpark Fukushima Kunzani in de zee voor duurzame energie.

Het project, dat een samenwerking is tussen de Japanse overheid en het bedrijf Marubeni Corp, werd ontworpen om het nucleaire gebied om te zetten in een positief symbool voor de toekomst van duurzame energie.

Windturbines voor schone energie
Het offshore windmolenpark aan de kust van Fukushima telt momenteel nog één windturbine. De 2 megawatt Hitachi turbine is de eerste van vele die gepland staan voor deze locatie en heeft als bijnaam Fukushima Mira meegekregen. De  drijvende windturbine is alvast begonnen met het produceren van schone, duurzame energie voor het Japanse electriciteitsnet.

Deze windturbine zal binnenkort worden aangevuld met twee nieuwe turbines gefinancierd door Mitsubishi Heavy Industries Ltd.  Deze nieuwe turbines zullen ieder een capaciteit van 7 megawatt hebben, dat rechtstreeks zal doorgeschakeld worden naar het net. Uiteindelijk wordt verwacht dat het drijvend windmolenpark 1.000 MW zal produceren.  Voor men begint met de bouw van nieuwe turbines wordt uiteraard toestemming gevraagd aan de lokale vissers.

Een groene toekomst voor Japan
Succesvolle  offshore windmolenparken zouden Japan’s toekomst kunnen transformeren naar een toekomst met duurzame, schone energie zonder dat het zich kostbaar land hoeft toe te eigenen. Een handelsministerie heeft onlangs 160 miljoen euro toegewezen aan het Fukushima gebied om gedurende de komende vijf jaar te investeren in windenergie. Het projectteam zal zich eveneens bezighouden met het bestuderen van weerkundige, hydrografische en prestatiegegevens alvorens nieuwe windturbines te installeren in onontgonnen wateren.  Een belofte van een schone, groene toekomst voor Japan!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?