RSS

Greenpeace activisten komen op borgtocht vrij

De Nederlanders, die al langer dan twee maanden wordt vastgehouden voor een vreedzaam protest tegen olieboringen in het Noordpoolgebied, komen op borgtocht vrij. De Britten Alexandra Harris en Kieron Bryan en de Amerikaan Peter Willcox kregen vandaag ook te horen dat ze op borgtocht vrij mogen komen.

Op dit moment mogen zestien van de Arctic 30 het begin van het proces afwachten buiten de cel. De enige voor wie dit niet geldt, is de Australische Colin Russell. Het is tot op heden onduidelijk waarom hij wél drie maanden langer in de gevangenis moet blijven.

“We zijn voorzichtig opgelucht”, laat een woordvoerster van Greenpeace Nederland weten in reactie op de beslissingen van de rechters in Rusland. “Ze hoeven niet meer in een cel te blijven. Ook al weten we de voorwaarden van de vrijlating nog niet, het is in ieder geval een hele verbetering.” Voor de twee activisten wordt huisvesting, een goed bed en eten geregeld. Waarschijnlijk duurt het minimaal 48 uur voordat ze echt vrij zijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    YES!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?