RSS

Hoe meer zelfvertrouwen, hoe gezonder

Wie een goed zelfbeeld heeft, stapt ook gezonder door het leven. Onderzoekers aan de University of Canterbury achterhaalden dat het hart en het immuunsysteem wel vaart bij een goed gevoel van eigenwaarde.

Aan 185 vrijweilligers werd valse informatie doorgespeeld over hun intelligentie en persoonlijkheid. Die info maakte dat hun zelfrespect hoger of lager werd ingeschat. Tijdens een ander experiment dienden vrijwilligers hun gevoel van eigenwaarde dagelijks in te schalen. De onderzoekers bekeken op elk moment hoe het zenuwstelsel en het hart op die info reageerde.

De resultaten bleken eensgezind: bij een groter gevoel van eigenwaarde is er een belangrijk positief effect op het zenuwstelsel. Volgens de onderzoekers is de link eigenwaarde-gezondheid voor het eerst bewezen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Stephanie:

    Wouw! Het wordt tijd dat we ook onze kinderen op school gaan leren hoe ze zelfverzekerd kunnen zijn.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?