RSS

Britse werkloosheid op laagste peil in 3 jaar

wo, nov 13, 2013

Economie en Ondernemen

De Britse werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 7,6 procent van de beroepsbevolking, tegen 7,7 procent in de voorgaande 3 maanden. Daarmee is het laagste niveau bereikt in 3 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics die woensdag werden bekendgemaakt.

De Britse centrale bank gaf in augustus aan dat de rente in Groot-Brittannië in ieder geval laag blijft zolang de werkloosheid hoger is dan 7 procent. Uit een nieuwe raming bleek woensdag dat de Bank of England (BoE) verwacht dat die grens in het derde kwartaal van 2015 wordt bereikt. Eerder werd gemikt op halverwege 2016. De inflatie zakt waarschijnlijk begin 2015 onder het door de bank nagestreefde peil van 2 procent.

De afgelopen maanden heeft de Britse economie aan kracht gewonnen en zijn er meer banen gecreëerd dan werd voorzien. Het aantal banen nam met 177.000 toe tot een recordhoogte van 30 miljoen in het derde kwartaal. Het aantal werkzoekenden slonk met 48.000 tot 2,47 miljoen.

De BoE hield vast aan de verwachtingen voor de economische groei die in augustus werden gepubliceerd. Daarbij wordt gerekend op een groei van 1,6 procent dit jaar en een verder herstel tot 2,8 procent in 2014. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?