RSS

Lach je stress weg

Toon Hermans wist het al: “Een dag zonder lach is een verloren dag”. Lachen ruimt stress en spanningen weg. Lachtherapie lijkt dan ook de nieuwste rage op de werkvloer als vorm van teambuilding.

Als we lachen, produceren de hersenen endorfine, een stof die zorgt voor een gelukzalig en vitaal gevoel. Lachen stimuleert het immuunsysteeem en activeert de witte bloedlichaampjes, ook wel ‘T-killer- cellen’ genoemd. Die vernietigen virussen, bacteriën, parasieten en ziektecellen.

Meer bedrijven organiseren lachsessies voor werknemers om de stress, veroorzaaakt door prestatiedruk, spanningen en overvolle agenda’s, weg te werken.  Volgens mental coaches zouden regelmatige lachsessies in een bedrijf het ziekteverzuim sterk doen dalen.

“Lachen biedt veel kracht en voordelen, en toch lijken we het te verleren. Zo’n 50 jaar gelden lachten we gemiddeld 18 minuten per dag, tegenwoordig nog maar 6 minuten. We lijken te verzuren, maar daar kunnen we iets tegen doen”, vertelt de Nederlandse lachcoach Miranda Middag. “Een lach kan je echt doelgericht oproepen. Het lijkt misschien gek, maar je kunt het werkelijk makkelijk leren. Als je eenmaal weet hoe je bewust een gevoel van innerlijke blijdschap oproept, dan kun je jezelf zo vaak als je wilt een extra impuls geven voor een doorbraak.

Dat is een grote hulpbron, bijvoorbeeld als je problemen hebt die je niet kunt oplossen, als je vastgelopen bent in een project of als je je zorgen maakt over een uitdaging in je leven. Lach veel om jezelf, en leer het vaker te doen. Dat helpt je relativeren, obstakels minder ernstig te nemen en oplossingen eerder te zien.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Frank:

    Misschien een politieke partij oprichten,
    Partij van de Lach en liefde

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?