RSS

Conferentie ‘Insects to Feed the World’

Eetbare insecten zijn een waardevolle bron van proteïnen. Niet alleen zijn eetbare insecten geschikt voor menselijke consumptie, ook kunnen ze gebruikt worden als diervoeder. Dit staat centraal op de internationale conferentie “Insects to Feed the World” van 14 tot 17 mei 2014.

Tijdens de conferentie in Hotel Reehorst in Ede zullen enkele vooraanstaande deskundigen met verschillende achtergronden spreken over de laatste ontwikkelingen. Alle aanwezigen zijn van harte welkom om actief deel te nemen aan de verschillende activiteiten, waaronder op de laatste dag van de conferentie enkele excursies naar wetenschappelijke instituten, bedrijven en spelers uit de cateringindustrie.

De conferentie wordt gezamenlijk georganiseerd door de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties en Wageningen UR (University & Research Centre). De conferentie is het vervolg op aanbevelingen van de Expert Consultation Meeting tijdens Edible Insects in januari 2012 bij de FAO in Rome. Ter voorbereiding op deze conferentie hebben de FAO en Wageningen UR een uitgebreid rapport samengesteld met daarin een kritische evaluatie van de beschikbare literatuur en data op het gebied van eetbare insecten: “Edible Insects: prospects of insects as food and feed”.

Tijdens de conferentie komen alle aspecten aan bod met betrekking tot insecten als voedsel en diervoeder en de organisatoren hopen op deze manier de vertegenwoordigers van boerenorganisaties, besluitvormers van nationale en regionale overheden, multilaterale en bilaterale donororganisaties, investeringsmaatschappijen, universiteiten, onderzoeksinstituten en hulporganisaties in de voedsel- en diervoederindustrie samen te brengen. Om het potentieel van insecten als voedsel en diervoeder verder uit te nutten, is meer onderzoek, ontwikkeling en beleid nodig door stakeholders uit zowel de publieke als private sector.

Voor veel mensen over de hele wereld zijn insecten onderdeel van hun dagelijkse maaltijd. Tot nu toe heeft het onderwerp echter niet de aandacht gekregen die het verdient. Vooral de positieve economische-, sociale- en milieubijdrage die insectenvoedsel en insectenvoer kunnen leveren blijven onderbelicht.

De conferentie “Insects to feed the World” kan daarin een keerpunt teweeg brengen. Het kan kaders en een routekaart bieden om een nieuwe voedsel- en voerindustrie te ontwikkelen om zo bij te dragen aan duurzame wereldwijde voedselzekerheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Sami:

    Is het niet een beetje erg dom om nu al aan insecten te denken terwijl er wereldwijd 2 miljard ton aan voeding wordt weggegooid?

    Vogels eten hondenpoep op straat dankzij onze hebzucht om liever gas van te maken via biobakken !

    Zonder dieren geen leven ! In China zijn ze al bezig om bomen kunstmatig te bestuiven.

    Als de insecten straks ook weg zijn kunnen we elkaar opeten en ook nog eens miljarden ton aan voeding weggooien !

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?