RSS

Dienstensector eurozone groeit sterker

wo, nov 6, 2013

Economie en Ondernemen

De dienstensector in de eurozone is in oktober iets sterker gegroeid dan eerder werd aangegeven. Dat blijkt uit definitieve cijfers van onderzoeksbureau Markit die woensdag naar buiten kwamen.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector noteerde een stand van 51,6 , tegen 50,9 bij een voorlopige raming. Economen hadden gemiddeld verwacht dat deze stand onveranderd zou blijven. In september noteerde de graadmeter een stand van 52,2. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

De index voor de Duitse dienstensector kwam uit op een stand van 52,9, tegen 52,3 bij een voorlopige raming. In september stond de index op 53,7.

Samengestelde inkoopmanagersindex
De index voor de Franse dienstensector werd bijgesteld naar 50,9, van een eerder gemelde 50,2. Voor Italië was dit 50,5, van 52,7 in september.

De samengestelde inkoopmanagersindex, die de dienstensector en de industrie in de eurozone behelst, noteerde in oktober een stand van 51,9, in plaats van de eerder gemelde stand van 51,5. In september stond deze index op 52,2. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?