RSS

Bewoners met zonnepanelen houden open dag

GroenLinks organiseert op 23 en 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. In heel Nederland stellen meer dan 100 bewoners met zonnepanelen en/of een zonneboiler hun huis open voor belangstellenden. Wie de aanschaf van panelen overweegt kan binnenlopen, bekijken hoe zo’n systeem er uitziet en verhalen uit de praktijk horen over de aanschaf en aanleg.

Energie van de zon is gratis. Zonnepanelen worden in rap tempo fors goedkoper. Steeds meer mensen wekken hun energie zelf op. Toch zie je dat er nog veel geschikte daken geen panelen hebben. Wat GroenLinks betreft zijn dat braakliggende daken. Zonde! Duurzame energie heeft immers de toekomst en maakt onze energievoorziening minder kwetsbaar. Daarom zet GroenLinks zich in voor meer zonnepanelen.

Veel mensen hebben weleens overwogen om over te stappen op zonne-energie, maar hebben de sprong (nog) niet gewaagd. Ze zijn onzeker over hoeveel erbij komt kijken. Komt er een grote verbouwing in huis? Zijn panelen niet heel duur? Moet je technisch zijn? En is het niet veel gedoe met de energiemaatschappij?

Om dit soort vragen te beantwoorden organiseert GroenLinks op zaterdag 23 en zondag 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. Mensen die de overstap naar zonne-energie al gemaakt hebben geven buurtgenoten een zetje richting duurzame energie door hun huis open te stellen voor belangstellenden en hun ervaringen te delen.

In heel Nederland vinden open dagen plaats, van bovenin Groningen tot onderin Limburg. Sommige mensen laten ook hun elektrische auto zien, een groen dak, of zelfs een kijkje door hun zonnetelescoop! Op de website Kies de Zon is een overzicht van alle open dagen te vinden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?