RSS

Bestrating van ‘sterrenstof’ vangt overdag zonne-energie op en geeft ‘s nachts licht

Het Engelse bedrijf Pro-Teq heeft een indrukwekkend nieuw soort materiaal ontwikkeld, STARPATH genaamd, dat overdag zonlicht opvangt en ‘s avond in het donker licht geeft. Het kan worden toegepast op vrijwel iedere bestrating om de omgeving op een mooie en duurzame manier te verlichten.

Overdag absorbeert de STARPATH zonlicht om ’s avonds en ’s nachts een lichtgevende gloed te leveren. De mogelijkheden en kleuren zijn oneindig. Het materiaal is anti-slip en waterbestendig, dus het verhoogd ook tegelijk de veiligheid.

startpath-bestrating-2

De eerste toepassing van de STARPATH technologie is te vinden in Christ’s Pieces Park in Cambridge. De ‘sterrenstof’ wordt aangeprezen als een creatieve en duurzame manier om de omgeving op een kostenefficiënte wijze van licht te voorzien zonder gebruik te maken van elektriciteit.

De locatie in Cambridge zal dienen als een wereldwijd model voor gemeenten die op zoek zijn naar een decoratief en praktisch alternatief voor buitenverlichting.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. juul:

    is dit pad duur qua geld? bijvoorbeeld voor 50 meter?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?