RSS

Nieuwe uitvinding om eenvoudig binnen een eigen moestuin te beginnen

Goed nieuws voor de aspirant stadsboeren: er is nu een nieuwe manier om in je eigen appartement biologische groente en fruit te kweken.Twee rechtenstudenten met een passie voor duurzame voedingen een aquaponics expert met ervaring in de landbouw hebben de Aqualibrium Garden ontworpen, een methode om het hele jaar door binnenshuis voedsel te kweken.

aqualibrium-garden-3De Aqualibrium Garden is een reeks van stapelbare kratten die zowel als tuin en tegelijk als aquarium fungeert. De kratten creëren bijelkaar een aquaponisch systeem om gemakkelijk thuis voedsel te kweken. Aquaponics is een symbiotisch systeem waarbij water van het aquarium onder omhoog naar de aarde van de tuin circuleert. De vissen, slakken of langoesten leveren bemesten de aarde en helpen zodoende bij de plantengroei. De planten worden verwarmd door een ingebouwde LED groeilamp en filteren het water, waardoor vers H2O terugkeert naar het aquarium. (Er is ook een hydroponische optie waarbij je simpelweg de voedingsstoffen zelf aan het water kunt toevoegen.)

“Mensen in stedelijke omgevingen hebben normaal gesproken niet de benodigde ruimte om hun eigen voedsel te kweken,” zegt Joshua Rittenberg, CEO van Aqualibrium. “Momenteel is er nog geen product op de markt die de aanzienlijke productie van voedsel door middel van aquaponics of hydroponics mogelijk maakt en geschikt is voor het leven in de stad en tegelijkertijd kosteneffectief is.”

Rittenberg en zijn team werd bij het ontwerpen van polycarbonaat modulair systeem geïnspireerd door de futurist en duurzame ontwerper Jacque Fresco. Ze kanaliseerden enkele van Fresco’s ontwerpprincipes, zoals de gebogen vorm. “De koepel is de meest stabiele structuur die we hebben,” zegt Rittenberg.

aqualibrium-garden-2

Dit is goed nieuws voor degenen die willen uitbreiden vanuit hun vensterbanken en voedsel willen kweken dat meer ruimte vereist. Met het Aqualibrium heb je veel meer keus in de groentesoorten die je zelf binnen kan kweken, aldus de bedenkers.

aqualibrium-garden-4

De modulaire unit zorgt er ook voor dat de montage en demontage, of zelfs het verplaatsen van het aqualibrium naar een appartement op de vierde verdieping zonder lift, een gemakkelijke taak is. Maar het gemak is slechts een enkel aspect van de aantrekkingskracht. Rittenberg en het team denken groter: “Dit zal individuen in staat stellen om hun voedselproductie in eigen beheer te houden,” zegt hij. “GGO’s, pesticiden en alle negatieve zaken die momenteel worden gerelateerd aan massa-geproduceerde levensmiddelen leiden tot een groeiend aantal mensen die lokaal geproduceerd voedsel preferen. Lokaler dan dit product kan niet. Het komt uit je woonkamer.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

 1. Astrid de Vreese:

  Hoerra, waar beschikbaar, ik verhuis naar een nieuwe flat met veel ramen!

 2. wilma bessem:

  waar kun je ze kopen?

 3. michiel:

  Op http://www.aqualibrium.com/ . Ze zijn wel een beetje duur; 360 Dollar.

 4. Peggy:

  Ik vind de vissen in dat plastic bakje niet bijster diervriendelijk. Dit zou voor mij om die reden dus geen optie zijn. Raar dat er geen andere mogelijkheid tot bemesting wordt geboden. Denk dat hype rond stadsboeren en de funfactor hier de boventoon voert over duurzaam, dus ook met inachtneming van dierenwelzijn, voedsel verbouwen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?