RSS

Lachen is goed voor je gezondheid

Humor is het beste medicijn, klinkt het wel eens. En wat voor één. Uit een Noorse studie blijkt dat mensen met een goed gevoel voor humor twee keer zoveel kans hadden om zeven jaar later nog in leven te zijn.

Of je daarbij liefhebber bent van situatiehumor, droge humor of honden die grappige hoedjes dragen doet er niet toe: alle vormen van humor zijn goed om je leven te verlengen.

Schuddebuiken van het lachen of gierend over de grond rollen is ook al niet nodig. “Een schittering in de ogen kan al volstaan”, noteerde onderzoeker Sven Svebak van de Noorse University of Science and Technology.

Lachen verlengt je leven doordat het een beetje lijkt op sporten: het traint de buikspieren en verbrandt toch 40 calorieën op tien minuten tot een kwartier. Een goede buiklach versterkt ook je immuniteit en versterkt de cellen die ziektes bevechten. Tegelijk vermindert lachen je stressniveau én het stresshormoon cortisol in je bloed.

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat lachen de bloedstroom met 15 procent verhoogt en de bloedsuikerspiegel lager en stabieler houdt.

Niet onbelangrijk: samen lachen smeedt ook relaties en helpt vriendschappen onderhouden, vermindert angsten en maakt dat je beter met de moeilijkheden in het leven omgaat.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?