RSS

Granaatappelsap goed tegen vet

Granaatappel is heilzaam voor hart en seksleven, maar werkt ook tegen vetrolletjes. Schotse wetenschappers geloven dat het ‘supervoedsel’ hardnekkig vet rond de buik kan afbreken.

Vrijwilligers die een maand lang elke dag een fles granaatappelsap dronken, bleken opmerkelijk minder vetcellen rond hun middel te stockeren. Ook hun bloeddruk was lager, wat het risico op harkwalen, beroerten en leverziekten verlaagde.

Vetzuren
Volgens de onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh verlaagt granaatappelsap de hoeveelheid vetzuren in het bloed. Vetzuren zorgen voor een verhoogde vetopname en verhogen het risico op diabetes II en hartkwalen. Granaatappels bevatten verder heel wat antioxidanten die de genitaliën van voldoende bloed voorzien. Daardoor verbeteren ze ook het seksleven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?