RSS

SP wil Snowden uitnodigen voor hoorzitting

ma, okt 21, 2013

Politiek en Samenleving

SP-Kamerlid Ronald van Raak wil klokkenluider Snowden uitnodigen voor een hoorzitting in de Tweede Kamer. Daarom vraagt hij de regering de verzekering dat Snowden niet zal worden uitgeleverd aan de VS. Tevens vraagt Van Raak de regering om alles in het werk te stellen om bij een bezoek aan Nederland de veiligheid van Snowden te verzekeren.

De Tweede Kamer moet volgens Van Raak alle mogelijke middelen aangrijpen om zichzelf te informeren. Een gesprek met klokkenluider Snowden, die nu in Rusland verblijft, is een mogelijkheid die de Kamer niet mag laten liggen: ‘Daartoe hebben wij echter de medewerking nodig van de regering, in verband met de veiligheid van de heer Snowden, maar ook om te voorkomen dat onze regering deze klokkenluider uitlevert aan de Verenigde Staten.’

Van Raak: ‘De Amerikaanse afluisterpraktijken blijken steeds omvangrijker. Er zijn serieuze aanwijzingen dat de Amerikaanse geheime dienst NSA nagenoeg alle gegevens die Nederlandse burgers wisselen via telefoon en internet kunnen afluisteren, opslaan en analyseren. Dit is een inbreuk op onze fundamentele rechten.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?