RSS

De Piratenpartij is de enige partij die echt opkomt voor onze privacy

ma, okt 21, 2013

Politiek en Samenleving

De Piratenpartij komt op voor jouw belangen in de informatiesamenleving die nu door de politiek verwaarloosd worden. Bij de Piratenpartij weet je wat fundamenteel is: burgerrechten, privacy in het bijzonder, en de hervorming van auteursrecht en octrooirecht. Wat er ook gebeurt, de piratenpartij houdt daar strak aan vast.

De Piratenpartij is in Nederland in 2006 opgericht als informele vereniging, en als politieke partij op 10 maart 2010. Internationaal is de Piratenpartij actief in meer dan 60 landen om haar doelstellingen te realiseren. Elke Piratenpartij is zelfstandig. Om internationaal effectief te zijn, is het van belang steeds het beleid internationaal af te stemmen.

Privacy van burgers dient gewaarborgd te worden.
Er moet door bedrijven zo min mogelijk over jou worden opgeslagen, om de schade bij misbruik of een het uitlekken van die gegevens te beperken. Moderne vormen van communicatie zoals email, chat, WhatsApp of Skype zijn net zo privé als het sturen van een brief in een gesloten envelop. Het is tussen jou en de ontvanger, en niemand (ook de overheid niet) hoeft daar in te kijken, of zelfs maar te weten dát je hebt gecommuniceerd. Als het voor brieven altijd heeft gekund dan moet het ook voor de moderne vormen van communicatie kunnen.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november houdt de Piratenpartij wederom een gezellige en informatieve Partijweekeinde. Kom ook eens langs en laat je informeren!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?