RSS

D66 wil opheldering over 1,8 miljoen telefoontaps

ma, okt 21, 2013

Politiek en Samenleving

D66-Kamerleden Gerard Schouw en Kees Verhoeven hebben een spoedprocedure gestart om zo snel mogelijk opheldering te krijgen van minister Plasterk (PvdA, BZK) over het bericht dat de NSA de gegevens van 1,8 miljoen telefoongesprekken heeft onderschept. De Kamerleden willen voor aanstaande maandag 12:00 uur een reactie van het Kabinet.

Schouw: “Ik wil zo snel mogelijk weten of deze berichten kloppen en of de minister hiervan op de hoogte was. Vorige week wilde minister Plasterk niet uitsluiten dat er soms door buitenlandse inlichtingendiensten Nederlanders in de gaten houden. Vandaag blijkt dat het om 1,8 miljoen gesprekken in één maand gaat. Ik heb sterk de indruk dat de Nederlandse regering ook niet weet wat er speelt, dat is kwalijk.”
Misbruik van gegevens

Vorige week stelde D66-Kamerlid Kees Verhoeven nog Kamervragen aan minister Kamp (VVD, EZ) over telecombedrijven die misbruik maken van opslagregels voor telefoongegevens. Verhoeven: “Een buitenlandse inlichtingendienst die over onze schouder meekijkt, is het laatste waar Nederland op zit te wachten. Of het nu gaat om inlichtingendiensten of telecombedrijven, mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat telefoongesprekken en e-mails veilig zijn. Het is tijd dat we onze privacy beter beschermen. Alles wat wordt opgeslagen, kan ook op straat komen te liggen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?