RSS

Bouwproductie eurozone stijgt

do, okt 17, 2013

Economie en Ondernemen

De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,5 procent gestegen ten opzichte van juli. Dat maakte het Europees bureau voor de statistiek Eurostat donderdag bekend. Het cijfer is gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. De groei in juli werd bijgesteld van 0,3 procent naar 0,7 procent.

Met de plus in augustus is de bouwproductie in de eurozone voor de vijfde maand op rij toegenomen. Desondanks lag de productie nog altijd 4,7 procent onder het niveau van augustus 2012.

In de gehele Europese Unie van 28 landen steeg de productie in augustus met 0,4 procent op maandbasis. In vergelijking met augustus 2012 was sprake van een daling met 2,5 procent.

Voor zover de lidstaten hun cijfers bekendmaakten liet Portugal (plus 10,8 procent) de sterkste toename zien op maandbasis, gevolgd door Zweden (plus 4,8 procent), Hongarije (plus 4 procent) en Italië (plus 3,4 procent). Tsjechië (min 3,6 procent) was de sterkste daler, gevolgd door Slovenië (min 2,8 procent), Duitsland (min 1,9 procent) en Polen (min 1,6 procent). In Nederland steeg de productie met 0,2 procent. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?