RSS

Fairtrade Week 2013

De Fairtrade Week vindt dit jaar voor de zevende keer op rij plaats. Van 26 oktober t/m 3 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten.

Het thema: ‘Maak een verschil met 1x per dag fairtrade.’ Doe mee en geef die producten ook een plek in je dagelijks leven. En dat word je makkelijk gemaakt, want in meer dan 3000 supermarkten en de Wereldwinkel staan fairtrade producten in de spotlights. Ze zijn herkenbaar aan het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk. Maar ook na deze week kan je natuurlijk blijven genieten van goede koffie, een smakelijk banaantje of jezelf verwennen met fairtrade chocolade!

Fairtrade producten zijn vaak door kleine producenten op ambachtelijke wijze en met respect voor het milieu gemaakt. Neem nou bijvoorbeeld de fairtrade quinoa die wordt verbouwd door inheemse Aymara en Quechua bevolking van Bolivia. Zij zijn, volgens oud Indiaans gebruik, zeer begaan met de impact van landbouw op het milieu en hun leefomgeving.

De coöperatie houdt zich dan ook actief bezig met het tegengaan van bodemerosie en het herbeplanten van inheemse flora. De focus op biologische landbouwmethoden en fairtrade handel sluit naadloos aan op de eeuwenoude tradities van duurzaamheid van deze Indiaanse volkeren. Dat proef je!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. LISE:

    IK DOE MIJN SPREEKBEURT OVER CHOCOLADE EN WIL MEER WETEN OVER FAIRTRADE.
    ZOU U ME EEN PAAR DETAILS WILLEN STUREN.ALVAST BEDANKT GROETJES LISE

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?