RSS

Nederlandse export groeit

ma, okt 14, 2013

Economie en Ondernemen

Het volume van de uitvoer van goederen was in augustus 2,5 procent groter dan een jaar eerder. De groei is iets hoger dan in de drie voorgaande maanden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Het volume van de invoer kromp in augustus met 2,3 procent, vrijwel evenveel als in juli. De volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten. De waarde van de goederenuitvoer kwam uit op 33,4 miljard euro. Dat is 2,7 procent minder dan een jaar eerder, aldus het statistiekbureau. De invoerwaarde kromp met 8,1 procent tot 30,0 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg 3,4 miljard euro. Dat is 1,7 miljard euro meer dan in augustus 2012. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?