RSS

Dag van de Duurzaamheid

Op initiatief van actie-organisatie Urgenda laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich vandaag van hun ‘groenste’ kant zien tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

Door heel Nederland vinden op 10 oktober duizenden duurzame activiteiten plaats. Zo wordt vandaag o.a. de ‘Duurzaamste wethouder van NL’ bekend gemaakt, gaan bijna 100 topbestuurders met hun medewerkers tien dagen op Low Car Diet, vindt de ‘finale’ van de Peulenparade plaats en wordt er op meer dan duizend basisscholen voorgelezen uit de verhalenbundel Nog lang en gelukkig.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven”, zegt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. “Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen, samenwerken én een goed leven hebben!”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , ,

Reacties

  1. Sanne:

    Super initiatief! Laten we hopen dat veel deelnemers zijn overgehaald om duurzaam te leven en te ondernemen.

    Sanne

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?