RSS

Engeland wil zonne-energie capaciteit verachtvoudigen

Engeland is van plan om voor 2020 haar zonne-energie capaciteit te verachtvoudigen om zo de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

De Britse minister van Energie, Greg Barker, zei gisteren dat dit makkelijk haalbaar is en dat hij tevens al in overleg is met meerdere bedrijven om dit mogelijk te maken. In de loop van 2014 zal hij z’n uiteindelijke strategie verder toelichten. De bedoeling is om de komende jaren de zonne-energie capaciteit snel te verhogen van de huidige 2,4 GW naar 10 GW en uiteindelijk naar 20 GW binnen 10 jaar.

Barker geeft in z’n plannen (pdf) aan dat de uitbreiding van de zonne-energie capaciteit veel sneller en verder kan. Hij is samen met velen in de industrie van mening dat deze capaciteitsverhoging naar 20 GW niet alleen wenselijk is, maar ook eenvoudig te realiseren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?