RSS

Solar Team Eindhoven vandaag aan kop in de World Solar Challenge en breekt wereldrecord

di, okt 8, 2013

Wetenschap en Natuur

Solar Team Eindhoven heeft vandaag met Stella, ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie, een etappe van meer dan 500 kilometer gewonnen met vier studenten aan boord. Zij reden daarbij bijna 100 km/h gemiddeld met topsnelheden van 120 km/h en lieten concurrenten Duitsland en Australië ver achter zich tijdens de derde racedag van de World Solar Challenge voor gezinsauto’s.

De relatief korte etappe van Tennant Creek naar Alice Springs bood de mogelijkheid om snelheid te maken. Onder een strakblauwe lucht, bleek het een mooie kans om te bewijzen dat ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Technische Universiteit Eindhoven naast gebruiksgemak ook serieuze snelheid kan maken, ondanks het gewicht van vier personen.

Binnen een uur werd Duitsland ingehaald met een spraakmakende 120 km/u. ‘De opvang van zonne-energie van Bochum leek minder dankzij een ander ontwerp van de auto’, aldus Marald Otten, over de status van de concurrent. ‘En dat terwijl zij drie personen vervoerde en wij vier.’ Eindhoven gaat op dit moment nog steeds aan kop met een overtuigend tijdsverschil van 22 minuten voor Australië. Duitsland is op dit moment derde.

Het team van studenten uit Eindhoven heeft deze prestatie neergezet tijdens de World Solar Challenge, welke plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober. In de Cruiser-klasse gaat het niet alleen om snelheid, maar is het tevens een strategisch spel van energie bijladen, aantal passagiers en beoordeling op gebruiksvriendelijkheid. Op dit moment is Solar Team Eindhoven leidend op al deze aspecten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?