RSS

Dag van de Duurzaamheid: 10 oktober 2013

Op donderdag 10 oktober (10-10) vindt op initiatief van Urgenda voor de vijfde keer de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Op die dag zullen er in heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden.

Op 10 oktober laten particulieren, bedrijven, overheden, scholen en non-profitorganisaties zich op de Dag van de Duurzaamheid van hun ‘groenste’ kant zien. Door heel Nederland vinden op die dag honderden duurzame activiteiten plaats. Via de website kan iedereen zijn activiteit aanmaken of aanhaken bij een georganiseerde activiteit. Zo wordt op 10-10 o.a. de ‘Duurzaamste wethouder van NL’ bekend gemaakt, gaan topbestuurders tien dagen op LowCarDiet, eindigt de PeulenParade en wordt er op honderden basisscholen voorgelezen uit de verhalenbundel Nog lang en gelukkig.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven”, zegt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. “Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken én een goed leven hebben!”

Er vinden door het hele land nog veel meer activiteiten plaats die op de website staan en per provincie, categorie en trefwoord te filteren zijn. Zo zijn er diverse duurzaamheidsmarkten, zijn er Duurzame Dates in Gelderland, worden in Amersfoort Groene Lintjes uitgereikt, is er in Amsterdam het Festival of Cools en zijn er de bijeenkomsten Duurzaam Oost en Duurzame Horeca Werkt. In Utrechts is de E-waste week, Alkmaar Energie wordt opgericht en in Duiven presenteren bedrijven zich in de Groene Allianties.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?