RSS

NASA Astronauten op Mars missie eten 100% veganistisch

Terwijl NASA zich momenteel voorbereidt op de geplande bemande missie naar Mars in 2030, zorgt het Advanced Food Technology (AFT) Project dat de crew een volledig veganistisch dieet van verse groenten en fruit tijdens de missie zal eten.

We zijn al langer bekend met het traditionele astronautenvoedsel: vloeibare maaltijden en gevriesdroogd eten – oh, en Tang (poederdrankje) – maar voor de nieuwe missie waarbij astronauten buiten het bereik van bevoorradingsschepen zijn, heeft AFT ondervonden dat het gezondere ruimtemaaltijden en methodes moet creëren om voedsel in gewichtloosheid te kunnen laten groeien.

Sciencefiction films en series zoals Sunshine en Star Trek tonen al lange tijd de noodzaak aan van hydroponische tuinieren (zonder grond) op ruimteschepen om een volledig duurzame en gezonde bron van voedsel te creëren voor de crew. In voorgaande missies betekende het gebrek aan zwaartekracht dat smaak en reuk de voedselbereiding belemmerde, maar NASA verzekert dat voor missies naar Mars de astronauten goed in staat zullen zijn om groente te snijden, te koken en planten te laten groeien in een hydroponische omgeving.

Senior onderzoekswetenschapper Maya Cooper stelde: “Mars is anders, simpelweg omdat het zo ver weg is. We hebben niet de optie om iedere zes maanden een ruimteschip met meer voedsel te sturen, wat wel bij het International Space Station mogelijk is.”

Tot nu toe heeft het Advanced Food Technology (AFT) Project van NASA meer dan 100 veganistische recepten ontwikkeld voor de Mars-crew van 6-8 man. Waarom veganistisch? Nou, vooral omdat het gezond is en het niet mogelijk is om vlees en zuivelproducten lang genoeg houdbaar te houden voor de reis. Bovendien is het gemakkelijker om groente en fruit te kweken dan vee houden..

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?