RSS

Wie wint de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2014′?

wo, okt 2, 2013

Gezondheid en Voeding

Aanstaande zondagmiddag 6 oktober wordt het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2014’ bekendgemaakt. De feestelijke uitreiking wordt georganiseerd in samenwerking met de Veldkeuken Werk aan het Spoel in Culemborg. Zij wonnen vorig jaar de eervolle titel.

Rondom het Forthuis bij de Veldkeuken is er een biologische boerenmarkt met leveranciers van de Veldkeuken. Ook geniet je van een heerlijke streeklunch, je proeft de pure producten van alle leveranciers op jouw bord.

De jury, die bestaat uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious., Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca en Jeroen Thijssen, culinair journalist Trouw, hebben bij de drie restaurants het heerlijke Puur Menu geproefd: Restaurant Dwars in Amsterdam, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk en Pollevie in Den Bosch. Een voorproefje vind je hier in een korte presentatie van Restaurant Dwars in Amsterdam, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk en Pollevie in Den Bosch.

Restaurant Dwars in Amsterdam
Jo Vaessen, chef-eigenaar van Restaurant Dwars is steeds op zoek naar pure producten. Zo is hij iedere zaterdag te vinden op de nabijgelegen Noordermarkt om zelf de vis te kopen bij De Goede Vissers. In hartje Jordaan geniet je van de Bourgondische keuken. Bijzonder is de combinatie van gastronomie en bier.

Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk
Nel Schellekens koopt zoveel mogelijk ingrediënten in bij lokale en regionale leveranciers in de Achterhoek. Helder Varken die ze van kop tot staart verwerkt en Kemper Kip. Ook voor een veggie Puur Menu ben je bij Nel aan het goede adres. Ze vindt het een uitdaging om te koken met bijzondere peulvruchten, vergeten groenten en ze versiert de borden graag met bloemen.

Pollevie in Den Bosch
Eigenaar en chef kok Martin Berkelmans is steeds op zoek naar de beste smaak en koopt rechtstreeks in bij de producenten. Dit zijn allemaal mensen die gepassioneerd met hun product bezig zijn en oog hebben voor de seizoenen. Bijvoorbeeld hoen van de Walnoothoeve in Hoeven en groenten, fruit en kruiden van Ben Eskes die een zorg-tuinderij heeft in de buurt van ‘s-Hertogenbosch.

Ook puur proeven op 6 oktober bij de Veldkeuken Werk aan het Spoel?
Tijdens het laatste weekend van de Week van de Smaak geniet je bij het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’ van veel producten uit de streek. De chef kok van de Veldkeuken bereidt een streeklunch met producten van de huisleveranciers. Deze leveranciers vind je terug op de biologische boerenmarkt rondom het Forthuis bij de Veldkeuken. Je proeft hier niet alleen de heerlijke smaken, ook hoor je meer over de herkomst van het product. Dit sluit geheel aan bij het doel van de Puur Restaurant Week, namelijk de consumptie van duurzame producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?