RSS

Armoede wereldwijd gehalveerd

Volgens de laatste VN-cijfers is de armoede sinds 1990 gehalveerd. Het aantal mensen dat het met minder dan 1,25 dollar per dag moeten stellen, daalde van 47 procent in 1990 naar 22 procent in 2010.

Winnie Byanyima, directeur van Oxfam International, zegt dat de millenniumdoelstellingen de laatste dertien jaar een belangrijke impuls hebben gegeven aan de ontwikkeling van landen. “Op korte tijd zijn zoveel mensen uit extreme armoede gehaald dat dit een succes genoemd mag worden.”

Maar wereldwijd moeten nog altijd meer dan een miljard mensen met minder dan 1,25 dollar per dag rondkomen. “Wereldwijd is de armoede gedaald maar in steeds meer landen neemt de ongelijkheid toe.” De economische groei bereikt miljarden mensen niet, zegt ze.

“De oorspronkelijke millenniumdoelstellingen hadden geen aandacht voor het verminderen van de ongelijkheid en dat was een duidelijke tekortkoming. Als de volgende ontwikkelingsdoelstellingen daar geen aandacht aan besteden, mislukken ze vrijwel zeker.”

De staatshoofden en regeringsleiders die in New York samen zijn, herhaalden gisteren hun engagement om tegen 2015 de millenniumdoelstellingen te halen. Andere doelstellingen zijn onder meer een forse daling van kinder- en moedersterfte en de bescherming van milieu.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?