RSS

Je volgende lease-auto heeft een stopcontact

Wie vóór 15 december dit jaar zijn ‘gewone’ leaseauto inruilt voor een elektrische variant, betaalt vijf jaar lang geen bijtelling én ontvangt eenmalig een cadeau.

Natuur & Milieu en vier leasemaatschappijen, die de helft van de Nederlandse leasemarkt bezitten, starten vandaag deze landelijke inruilactie om elektrisch rijden in de versnelling te brengen.  Met de actie, genaamd Je volgende lease-auto heeft een stopcontact, spelen de organisaties in op de autobelastingplannen die het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt.

Laatste kans om te profiteren van belastingvoordeel
Vanaf 1 januari 2014 is het afgelopen met de bijtelling van nul procent voor elektrisch rijden. Dan gaat de bijtelling voor elektrische en hybride auto’s met een stekker omhoog naar respectievelijk 4 en 7 procent. Vier leasemaatschappijen (ALD Automotive,  Arval,  Athlon Car lease en Leaseplan), met een gezamenlijk marktaandeel van 47 procent, én een aanbieder van laadvoorzieningen (The New Motion) laten hun klanten weten dat het nu gunstig is om over te stappen op een elektrische auto. Wie de duurzame overstap nog  in 2013 maakt, betaalt tot 2018  geen bijtelling. De besparing voor de leaserijder kan over de gehele leaseperiode  tot wel 10.000 euro oplopen. Om goedkoop én groen te kunnen rijden is snel beslissen vereist.

Cadeau voor overstappers
De leaserijders ontvangen een extraatje om hen over de drempel te helpen, bijvoorbeeld een gratis laadpaal of een gratis vakantie-auto. Voorwaarde voor de inruilactie is dat het huidige leasecontract afloopt voor 1 april 2014 en met een van de betrokken leasemaatschappijen is afgesloten. The New Motion biedt leaserijders en ZZP’ers 10% korting op een laadpunt, een gratis laadpas en 1 jaar gratis Love to Load pakket.

Vergroening wagenpark start bij leasemaatschappij
Natuur & Milieu heefthet initiatief tot de actie genomen omdat leasemaatschappijen cruciaal zijn in de vergroening van het wagenpark. Leaseauto’s worden namelijk na gemiddeld drieënhalf jaar vervangen door een nieuwe auto waardoor de elektrische en hybride auto’s snel voor de reguliere markt beschikbaar komen. Nu overschakelen op elektrisch rijden heeft een relatief groot effect op de totale automarkt over drie tot vier jaar. Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu: ‘We willen elektrisch rijden aanmoedigen want schoner, stiller en zuiniger autorijden is beter voor mensen en het milieu.  Met deze actie willen we heel leasend Nederland in beweging krijgen.’ De schoonste auto’s zijn de volledig elektrische auto’s, zoals de Nissan Leaf, Peugeot iOn, Tesla Model S en Renault ZOE.

Kans voor heel Nederland
De landelijke inruilactie is opgezet vanuit Project A15, het iconische project van Milieudefensie en Natuur & Milieu om de eerste duurzame snelweg van de wereld te realiseren. De milieuorganisaties willen elektrisch rijden op groene stroom stimuleren en de markt voor elektrisch rijden een boost geven. Dit gebeurt regionaal, rond de A15, maar gezien de verhoging van de bijtelling voor elektrische auto’s per 2014 zijn de krachten gebundeld voor een landelijk najaarsoffensief. Een cadeautje van Project A15 voor de rest van Nederland.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Jeroen:

    Ik zou zeggen ‘heeft een stekker’ of kun je er ook je elektrische BBQ of Föhn op aansluiten als je op vakantie gaat?

    Verder zijn de 2 meest gewilde plug-ins (Volvo V60 en Mitsubishi Outlander al lang uitverkocht voor dit jaar…)

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?