RSS

Recordverkoop elektrische auto’s

vr, sep 13, 2013

Wetenschap en Natuur

In de maand augustus van dit jaar zijn er voor het eerst meer dan duizend nieuwe elektrische personenauto´s verkocht in ons land. De vraag groeit vooral naar plug-in hybrides en elektrische auto´s met range extender. Dat heeft VWE voertuiginformatie en -documentatie vrijdag bekend gemaakt.

In de maand augustus is een recordaantal van 1.120 nieuwe elektrische auto’s verkocht in Nederland. Dit komt mede door een succesvolle kortingsactie van Chevrolet en het beschikbaar komen van grotere aantallen Volvo plug-in hybrides. De twee nu beschikbare modellen plug-in hybrides staan bovenaan de verkoopranglijst over de periode januari t/m augustus 2013. De top 10 meest verkochte elektrische auto’s in Nederland dit jaar (t/m augustus) staan in de tabel weergegeven:

top-10-meest-verkopchte-elektrische-autos

Ondanks het geringe aantal beschikbare modellen is in 2013 al meer dan de helft (51%) van de nieuw verkochte elektrische auto’s een plug-in hybride. Daarna volgen de elektrische auto met range extender (37%), en de volledig elektrische auto met een aandeel van slechts 12%. Wellicht wordt dit laatste segment binnenkort veel populairder door veelbelovende nieuwe modellen als de Tesla Model S en BMW i3.

verkoop-elektrische-autos

Toen de eerste elektrische auto’s op de markt kwamen werden die vooral door bedrijven en overheden gekocht. Particulieren leken nog huiverig voor het aanschaffen van een elektrische auto. Daar begint echter verandering in te komen. Werden in 2011 nog slechts 5% van alle elektrische auto’s door particulieren gekocht, is dat in 2013 opgelopen naar 20%. De plug-in hybride is daarbij favoriet.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?