RSS

Plofkip bij AH niet meer ‘Excellent’

Albert Heijn vervangt de plofkip in ‘AH Excellent ovenschotel Kip met Pesto’ voor kip met 1 Beter Leven ster na Liegebeest nominatie. Dit is het eerste succes in de Liegebeest verkiezing 2013 van Wakker Dier.

De ‘Excellent plofkip met Pesto’ was genomineerd voor de Liegebeest van 2013 verkiezing omdat AH communiceert over het eigen merk Excellent dat dit ‘het beste is wat er te koop is in de culinaire wereld’.

Dat daar gewoon goedkope plofkip in zit schoot Wakker Dier in het verkeerde keelgat.  Wakker Dier is blij met de verbeterstap, zeker omdat AH zegt te blijven verbeteren met AH Excellent. Voor dit jaar trekt Wakker Dier de Liegebeest nominatie in.

Wakker Dier gaat er vanuit dat volgend jaar alle AH Excellent producten zijn voorzien van het Beter Leven kenmerk om een nieuwe Liegebeest nominatie te voorkomen. De reclames van FrieslandCampina, McDonald’s, de verpakkingen van Arla Natura en het Duurzaam Paling Fonds zijn nog wel in de race voor de ‘prijs’ Liegebeest van 2013. Stemmen kan tot donderdag 12 september, 17.00 uur. Zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt bij het tv programma Kassa, 19.10 uur op NL 1.

Nominatie AH Excellent: ‘Niet te genieten’
Albert Heijn heeft een eigen merk: AH Excellent. Daarover beweren ze het volgende: “AH Excellent-producten zijn vergelijkbaar met artikelen uit de beste speciaalzaken, uit goede restaurants en van befaamde koks. Kortom met het beste wat er te koop is in de culinaire wereld!” En op de verpakking staat de prachtige zin “Het leven is genieten”.
Voor enkele producten maakt AH dat ook waar voor de dieren. Op de ovenschotels met varkensvlees prijkt bijvoorbeeld het Beter Leven kenmerk met twee sterren. Maar voor andere dieren waar die producten van gemaakt worden, helemaal niet. Zoals de ‘AH Excellent Kipfilet groene pesto pijnboompit’. Dat hier gewoon plofkip in zit, vindt Wakker Dier je reinste misleiding.

Verbetering
AH geeft aan in de ovenschotel ‘kip met pesto’  en nieuwe ovenschotels die in oktober worden geïntroduceerd kip te gaan gebruiken met 1 of 2 Beter Leven sterren. Op de Excellent ovenschotels met varkensvlees prijkt al het twee Beter Leven ster logo. Met deze stap zijn nog niet alle Excellent producten met vlees voorzien van een ster. Maar omdat AH ook telefonisch aangeeft de Excellent lijn te zullen blijven verbeteren, gaat Wakker Dier er van uit dat dat ten tijde van de Liegebeest 2014 verkiezing wel zo is en dat AH de leus ‘het leven is genieten’ waarmaakt voor de dieren. Zo niet, dan maakt AH Excellent wederom kans op de prijs ‘Liegebeest van het jaar’. In de tussentijd raadt Wakker Dier consumenten aan extra goed te letten op keurmerken zoals Beter Leven en biologisch.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?