RSS

Eerste oerwoudvrije roomijs in de winkels

Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief hebben gisteren het eerste oerwoudvrije ijsje onthuld bij ijsfabrikant Frozen Dutch in Amsterdam. Het gaat om roomijs waarvoor de melkkoeien geen Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer gegeten hebben.

Voor de teelt van deze soja wordt op grote schaal oerwoud gekapt in landen als Brazilië en Argentinië, terwijl veevoergewassen ook prima op Europese akkers geteeld kunnen worden.

“Op deze manier laten we zien dat roomijs zonder Zuid-Amerikaanse soja heel goed mogelijk is,” zegt Hugo Hooijer van Milieudefensie. “We willen grote spelers als Unilever laten zien dat het kan om op deze verantwoorde wijze ijs te produceren.” Amsterdamse ijsfabrikant Frozen Dutch heeft het oerwoudvrije ijsje geproduceerd. Het gaat om aardbeienroomijs met de naam Kleine Hoefprint en het is vanaf volgende week verkrijgbaar bij Ekoplaza, Marqt en bij diverse natuurwinkels door heel Nederland.

Met het stimuleren van zuivelproducten waarbij geen Zuid-Amerikaanse soja wordt gebruikt willen de milieuorganisaties de lokale teelt van veevoergewassen stimuleren. Onder de naam ‘Kleine Hoefprint’ werd eerder al oerwoudvrije kaas geproduceerd. Nu is daar ijs bijgekomen.

Teken ook de petitie om Unilever te vragen een oerwoudvrije magnum te maken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?