RSS

Inheemse stam gebruikt sattelietfoto’s om regenwoud te monitoren

Leden van een inheemse gemeenschap in Argentinië leren hoe ze op satellietfoto’s ontbossing kunnen herkennen.

De landbouwfaculteit van de Universiteit van Buenos Aires leert jongeren van het Wichi-volk satellietfoto’s te interpreteren. De jongeren moeten in staat zijn ontbossing in beschermde zones te detecteren.

“De gemeenschappen interpreteren de beelden perfect omdat ze in dat gebied leven”, zegt María Vallejos, een van de lesgevers van het project.
Monitoring

De Wichi leven in Argentinië en Bolivia. Ze zijn met ongeveer 40.000. De gemeenschap die de opleiding krijgt, bevindt zich in de provincie Salta, in het noorden van Argentinië.

De bedoeling van het programma is “hen bewust te maken van het belang van monitoring”, aldus Vallejos.

Salta maakt deel uit van de Gran Chaco, het op een na grootste bosgebied in Zuid-Amerika, waar de ontbossing nog altijd toeneemt. Het is na het Amazonegebied de regio met de meeste bossen in Zuid-Amerika. Het gebied van meer dan 1 miljoen vierkante kilometer strekt zich uit over Argentinië (62 procent), Paraguay (25 procent), Bolivia (12 procent) en Brazilië (1 procent), in het hart van het Zuid-Amerikaanse continent. Een van de belangrijkste oorzaken van de ontbossing is de expansie van de veeteelt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?