RSS

Straatverlichting op windenergie

Greenlight District heeft een plan ontworpen dat educatieve windmolens op bestaande lichtarmaturen kan plaatsen. Door ‘dubbel gebruik’ van de openbare ruimte is het mogelijk om op een duurzame manier meer met minder ruimte te doen.

In Nederland is veel verlichting in de openbare ruimte. Deze metershoge masten gebruiken veel energie. Om het gebruik van energie terug te dringen en zelfs extra energie op te wekken heeft Greenlight een ontwerp gemaakt dat educatieve windmolens op bestaande lichtbronnen kan worden gemonteerd en daarmee geen extra ruimte innemen. Iedere individuele molen brengt gemiddeld genoeg energie op om zowel de lichtmast te voorzien van stroom als extra duurzame energie op het elektriciteitsnet te brengen.

straatverlichting-windenergie2

Om niet al te ingewikkelde procedure te doorlopen heeft Greenlight gekozen voor educatieve molens in plaats van zwaardere varianten. Dit scheelt veel in voorbereiding, vergunningsaanvragen en ruimtelijke procedures. Tot slot brengt WindopLicht een extra voordeel op voor de gemeente waar deze molens zijn geplaatst, want deze gemeente kan de opbrengst aan CO2-reductie op haar conto schrijven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?