RSS

Economie VS groeit harder dan gedacht

vr, aug 30, 2013

Economie en Ondernemen

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen. Dat blijkt uit een nieuwe raming die het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag heeft gepubliceerd.

De Amerikaanse economie groeide vorig kwartaal met 2,5 procent op jaarbasis. Eerder werd voor die periode een groei met 1,7 procent gemeld. Economen voorspelden gemiddeld een bijstelling naar 2,2 procent.

De uitgaven van consumenten namen vorig kwartaal zoals eerder gemeld met 1,8 procent toe. De uitgaven van de Amerikaanse overheid daalden met 0,9 procent. Dat was ruim twee keer sterker dan eerder werd geschat. Het handelstekort van de Verenigde Staten was aanzienlijk kleiner dan gedacht, waardoor een stevige rem op de groei weer uit de schattingen verdween.

Economen verwachten dat de groei in de tweede helft van het jaar verder aantrekt, omdat de eerder dit jaar ingezette bezuinigingen en belastingverhogingen dan een minder grote rol spelen. Daarbij helpt het herstel op de huizen- en arbeidsmarkt de uitgaven van consumenten naar verwachting verder vooruit.

In het eerste kwartaal bleef de groei van ‘s werelds grootste economie nog beperkt tot 1,1 procent, na een schamele plus van 0,1 procent in het vierde kwartaal van 2012. Voor heel 2013 rekenen economen gemiddeld op een vooruitgang met 2,5 procent. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?