RSS

Toerisme Spanje draait op recordsterkte

vr, aug 23, 2013

Economie en Ondernemen

Het gaat goed met het toerisme in Spanje, een recordaantal toeristen hebben in juli het land bezocht. In de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er 34 miljoen vakantiegangers naar Spanje. Dat zijn er 3,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Uit door het ministerie van Toerisme gepubliceerde cijfers blijkt dat het land in juli door meer dan 7,8 miljoen buitenlandse toeristen werd bezocht. Dat is een stijging met 2,9 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Het gaat om het hoogste aantal toeristen dat Spanje sinds het begin van de metingen in 1995 in één maand bezocht.

De meeste buitenlandse vakantiegangers komen uit Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. De Scandinaviërs en Russen vormen de snelst groeiende groep toeristen. Het aantal Russen in Spanje groeide dit jaar met ruim dertig procent.

De toename van het aantal toeristen is goed nieuws voor het land dat al enkele jaren kampt met een krimpende economie en oplopende werkloosheid. Op de fabricage van auto’s na is toerisme de grootste industrie van Spanje.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?