RSS

Woningverkoop met bijna 30% gestegen

De verkoop van woningen is vorige maand met 29,6% procent gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. Het Kadaster registreerde 9659 verkochte woningen, tegen 7451 een jaar eerder.

Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers.Vergeleken met juli vorig jaar zien we een stijging van het aantal geregistreerde verkochte woningen bij alle woningtypen.

Tussenwoningen stijgen het meest met 35,6%. Bij appartementen is de stijging het minst groot met 23,7%. Ook ten opzichte van de vorige maand, juni 2013, stijgen alle woningtypen. De grootste stijging is ook hier te zien bij de tussenwoningen met 41,5%. Bij hoekwoningen is de stijging het minst groot met 25,0%.

Provincies
Ten opzichte van juli 2012 stijgt het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies. De stijging is het grootst in Gelderland met 51,8% en het minst groot in Limburg met 7,3%. Ten opzichte van juni 2013 laten alle provincies ook een stijging zien. In Groningen is de stijging het grootst met 48,1%, in Zeeland met 10,7% het minst groot.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?