RSS

Economisch vertrouwen Duitsland flink omhoog

di, aug 13, 2013

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de eigen economie is in augustus flink toegenomen ten opzichte van juli. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut ZEW dinsdag naar buiten heeft gebracht.

De vertrouwensindex van het ZEW, die de verwachtingen voor het komende halfjaar weergeeft, steeg van 36,3 in juli tot 42,0 deze maand. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 39,9. Volgens het ZEW is de stijging grotendeels te danken aan signalen dat de recessie in de grote eurolanden ten einde loopt. Een ander pluspunt is de robuuste binnenlandse vraag in Duitsland, aldus het instituut.

De financiële experts zijn ook een stuk optimistischer over de huidige stand van zaken. De deelindex die dit weerspiegelt, ging van 10,6 in juli naar 18,3. Hier voorzagen economen gemiddeld een verbetering tot 12,0.

Volgens het ZEW is ook het vertrouwen in de economie van de eurozone fors gestegen. De index die gericht is op het komende halfjaar verbeterde met 11,2 punten tot 44,0. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?