RSS

Export opnieuw gestegen

ma, aug 12, 2013

Economie en Ondernemen

Nederland heeft in juni 1,7 procent meer aan goederen geëxporteerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is daarmee iets groter dan in mei (1,4 procent). In april kromp de export nog met 1,8 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

De import nam in juni met 0,9 procent toe, nadat in de twee voorgaande maanden de import juist was afgenomen. Deze volumecijfers zijn gecorrigeerd voor werkdageffecten. De export naar niet-EU-landen nam sterk in waarde af, terwijl de export naar EU-landen juist groeide.

Het handelsoverschot bedroeg 3,5 miljard euro. Dat is 0,1 miljard euro meer dan in juni 2012. Deze waardecijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. In 2013 had juni een werkdag minder dan in 2012. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?