RSS

Orders voor Duitse bedrijven nemen veel sterker toe dan verwacht

di, aug 6, 2013

Economie en Ondernemen

Duitse fabrieken hebben in juni 3,8 procent meer orders ontvangen dan een maand eerder. Dat meldde het Duitse ministerie van Economische zaken dinsdag.

De toename was veel sterker dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een stijging met 1 procent. Uit een nieuwe schatting bleek verder dat het aantal orders in mei slechts met 0,5 procent afnam ten opzichte van de voorgaande maand, terwijl eerder een daling met 1,3 procent werd gemeld.

Er kwamen in juni 4,3 procent meer bestellingen binnen dan in dezelfde maand een jaar eerder. Hier werd gerekend op een toename met 0,3 procent.

Investeringsgoederen
De sterke groei kwam vooral door de aantrekkende vraag naar investeringsgoederen. De orders voor dergelijke producten, die in tegenstelling tot consumptiegoederen lang meegaan, namen met 6,8 procent toe in vergelijking met mei. De bestellingen uit de eurolanden lagen daarbij ruim 20 procent hoger dan in de voorgaande maand. Die sterkste stijging sinds juni 2007 kwam onder meer door grote contracten die werden ondertekend op de luchtvaartshow in Parijs. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?