RSS

Europese bedrijvigheid toont breed gedragen groei

De activiteit in de Nederlandse industrie is afgelopen maand voor het eerst in een halfjaar gegroeid. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (NEVI) donderdag bekend.

Nederland
De index waarmee NEVI de activiteit meet, steeg in juli van 48,8 naar 50,8. Een stand hoger dan 50 wijst op groei van de industrie. De index stond in januari voor het laatst boven die grens.

De verbetering is vooral te danken aan een toename van de orders. Fabrieken kregen voor het eerst in 10 maanden meer bestellingen binnen en zagen de orders daarbij in het sterkste tempo groeien sinds mei 2011.

Duitsland
Ook de activiteit in de Duitse industrie is vorige maand sterker gegroeid dan eerder gedacht. Dat bleek donderdag uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Duitse industrie verbeterde vorige maand van 48,6 naar 50,7. Eerder werd voor juli een stand van 50,3 gemeld. Een score hoger dan 50 wijst op groei van de industrie.

Frankrijk
De graadmeter voor de Franse industrie ging vorige maand van 48,4 naar 49,7. Gemiddeld vertoonde de industrie in de eurozone zoals eerder gemeld voor het eerst in 2 jaar tijd tekenen van groei. De inkoopmanagersindex voor de eurolanden kwam uit op 50,3. Eerder werd een verbetering van 48,8 naar 50,1 gemeld.

Engeland
De Britse industrie vertoonde de sterkste groei van de afgelopen 28 maanden, met een stijging van de inkoopmanagersindex van 52,9 naar 54,6. De graadmeter voor de nieuwe orders kwam daarbij uit op het hoogste niveau sinds begin 2011. Volgens ING-econoom James Knightley is dit een duidelijk teken dat het herstel van de Britse economie verder aantrekt.

Italië
De activiteit in de Italiaanse industrie is afgelopen maand ook gegroeid. Dat meldde onderzoeksbureau Markit donderdag. De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie steeg in juli van 49,1 naar 50,4. Een stand hoger dan 50 wijst op groei in de sector.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?