RSS

Mensenrechtenorganisaties doen aangifte van Amerikaanse dataspionage

Mensenrechtenorganisaties hebben in Frankrijk aangifte gedaan van de vermoede dataspionage door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. De opgejaagde klokkenluider Edward Snowden onthulde praktijken vormen een ernstig gevaar voor de vrijheidsrechten van de burger en moeten juridisch onderzocht worden.

Dat deelde de Internationale Liga voor Mensenrechten (FIDH) donderdag in Parijs mee. Het gaat om strafdaden zoals de opzettelijke schending van de privésfeer, het illegaal binnendringen in dataverwerkingssytemen of het onwettig verzamelen van informatie.

Om een zo breed mogelijk onderzoek tot stand te brengen dienden de mensenrechtenactivisten de aangifte in bij het Openbaar Ministerie van Parijs tegen onbekenden.

Ze hopen daardoor ook inzicht te krijgen over de rol van bedrijven als Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype of Apple. Die zouden de inlichtingendiensten mogelijk illegaal de toegang tot data veroorloofd hebben.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Erwin Papilaja:

    Van dit soort berichten word je natuurlijk niet happy,bovendien wordt in deze discussie bedrijfs spionage en kennis roof compleet genegeerd,of geloven we nu echt dat de Amerikanen slechts voor hun “veiligheid” spioneren…..

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?