RSS

Energieakkoord levert 15.000 banen op

Het energieakkoord levert snel minstens 15.000 banen op, voornamelijk in de bouw en de installatiebranche. Het gaat hierbij om duurzame werkgelegenheid, gewoon goed werk. Dit stelde de vakcentrale FNV vrijdag.

In het akkoord is onder meer overeengekomen dat er 400 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de isolatie van huurwoningen. Belangrijk is daarbij dat er snel meer banen in de bouw en de installatiebranche worden gecreëerd. Het gaat hierbij om duurzame werkgelegenheid, aldus de vakcentrale.

,,Dit is natuurlijk wel onder voorbehoud dat de berekeningen straks kloppen. Maar dit akkoord is goed voor het milieu en de werkgelegenheid. We kunnen na maanden van onderhandelen nu echt aan de slag. En dat is hard nodig, vooral in de bouwsector”, zei FNV-vicevoorzitter Ruud Kuin.

Ook het CNV is blij dat er op hoofdlijnen overeenstemming is over een energieakkoord. ,,Iedereen weet dat we een transitie moeten inzetten naar een meer duurzame energievoorziening”, aldus CNV-voorzitter Jaap Smit. ,,De afspraken kunnen op korte termijn een positieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de bouw en zorgen op langere termijn voor nieuwe banen in de energiesector. Daarmee kunnen wij blij zijn.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Dat is écht goed nieuws. Duurzaam werk, geen hongerlonen. Isolatie van huurwoningen, mensen die geen eigen huis kunnen betalen, kunnen handen vol geld besparen op hun stookkosten, waardoor ze dat geld kunnen investeren in hun eigen kansen. En het milieu vaart er wel bij! Dank je, Happy News

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?