RSS

Brazilië recycled 59% van het plastic

Brazilië heeft vorig jaar 59 procent van zijn petflessen en andere petverpakkingen gerecycleerd. Dat is een forse stijging ten opzichte van het jaar voordien.

In 2012 zijn in Brazilië 331.000 ton petflessen en andere petverpakkingen gerecycleerd. Dat blijkt uit het negende recyclageonderzoek van de Braziliaanse pet-fabrikanten.

Die 331.000 ton vertegenwoordigt een stijging van 12,6 procent ten opzichte van 2011.

Brazilië is wereldwijd een van de landen met het beste rapport op het vlak van recyclage. De gemiddelde recyclagecijfers liggen er hoger dan in de Verenigde Staten en Europa.

Textielindustrie
Het gerecycleerde materiaal gaat vooral naar de textielindustrie. Die verwerkte vorig jaar 38 procent van het gerecycleerde pet-plastic. De rest gaat onder meer naar de productie van harsen, andere verpakkingen, laminaat en leidingen.

“Het resultaat weerspiegelt de grote vraag naar gerecycleerde pet”, zegt Auri Marçon, voorzitter van de Braziliaanse Vereniging van de Petindustrie. “De sector blijft innoveren, met nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen. Om nog beter te scoren is het van belang de ophaalsystemen te perfectioneren. Die zijn in Brazilië nog niet goed genoeg.”

Ter vergelijking: in Europa werd in 2011 51 procent van de petflessen en andere petverpakkingen gerecycleerd. In de Verenigde Staten liggen de cijfers voor dit soort recyclage gevoelig lager.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?