RSS

Supersnelle oplader kan elektrische bus in 15 seconden opladen

Elektrische auto’s zijn een uitstekende optie voor persoonlijk gebruik maar voor openbaar vervoer is het nog niet altijd ideaal. Bussen hebben bijvoorbeeld een lange oplaadtijd. Maar dat gaat mogelijk allemaal veranderen met de komst van de nieuwe superoplaadstations van TOSA, waar een bus in 15 seconden volledig opgeladen kan worden!

tosa2013-3

Dat betekent dat de bus volledig heropgeladen en klaar voor vertrek kan zijn in de tijd die het kost om mensen in- en uit te laten stappen bij een halte.

tosa2013-2Het systeem wordt momenteel getest in Genève in Zwitserland, bij een project genaamd Trolleybus Optimisation Système Alimentation (TOSA). Wanneer de bus tot stilstand komt, verbindt op bepaalde haltes, een lasergeleide arm de bus met de oplader, wat de bus een boost van 400kWs. Vervolgens kan de bus aan het einde van de buslijn een paar minuten worden opgeladen om zo weer klaar te zijn voor de volgende rit.

Het project is een partnerschap tussen verschillende innovatieve bedrijven, waaronder ABB, OPI en de energiemaatschappij uit Genève, SIG. “Dit project zal de weg vrijmaken voor de overgang naar een flexibelere en kosteneffectieve openbare infrastructuur, en zal tegelijkertijd schonere en stillere bussen opleveren”, aldus Cleas Rytoft van ABB.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?