RSS

Leefbaarheid in Nederland verbeterd

wo, jun 26, 2013

Politiek en Samenleving

De leefbaarheid van de wijken in Nederland is in de periode tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2012 licht verbeterd. Na een stagnatie tussen 2008 en 2010, wordt hiermee de eerder ingezette verbetering doorgezet.

Dat blijkt uit de ‘Leefbaarometer’ die minister Blok (Wonen en Rijksdienst) vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens de Leefbaarometer is niet alleen het landelijk gemiddelde gestegen, maar is ook in de aandachtswijken het woonklimaat vooruitgegaan. Ook in andere wijken met een minder gunstige leefbaarheidssituatie zijn verbeteringen te zien. Ondanks de vooruitgang concentreert een groot deel van de resterende leefbaarheidsproblemen zich nog altijd in de aandachtswijken.

De Leefbaarometer stelt per postcodegebied vast hoe het met leefbaarheid is gesteld. Via de website kan men op een kaartje zien hoe het per gebied met de leefbaarheid is gesteld. De Leefbaarometer laat daarmee zien welke kant het op gaat met leefbaarheid in bijvoorbeeld de aandachtswijken maar ook de rest van het land. Het is niet mogelijk om op basis van alleen de Leefbaarometer aan te geven in hoeverre de ontwikkelingen zijn toe te schrijven aan beleid. In een studie van het SCP, die binnenkort verschijnt, wordt hier aandacht aan besteed.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?