RSS

Hong Kong lanceert eerste elektrische taxi’s

Hong Kong is bezig met het leggen van de fundamenten voor een ‘zero-uitstoot’ stad, met een gloednieuwe vloot van 45 felrode elektrische taxi’s.

Iedere BYDe6 crossover vijfdeurs sedan is geproduceerd door BYD uit China, waar ook Warren Buffet in heeft geïnvesteerd, en wordt aangedreven door een ijzeren fosfaat batterij die binnen twee uur oplaadt en een bescheiden bereik heeft van 290 km.

Hong Kong Taxi en Public Light Bus Association Limited huren de vloot als onderdeel van een proefperiode van zes maanden. De lokale overheidsfunctionarissen verwelkomen deze actie als een goede stap richting een schonere stedelijke omgeving.

Mr. John Tsang Chun-wah, de GBM, JP, Financial Secretary van de Hong Kong Speciale Administratieve Regionale Overheid verwelkomde BYD in Hong Kong en bevestigde nogmaals zijn inzet voor het “bevorderen van duurzaamheid van het milieu door het fundament te leggen door Hong Kong een stad van ‘zero-uitstoot’ te maken,” volgens een recent persbericht.

“Dit bevestigt niet alleen onze groene visie voor het bevorderen van de duurzaamheid van het milieu voor een betere wereld, maar het is ook een belangrijke stap voor ons om groen vervoer te brengen dat alle mensen ten goede komt,” voegde Mr. Wang Chuan-fu, voorzitter en directeur van BYD toe.

Naast de voertuigen installeert BYD 47 opladers op 9 verschillende locaties door heel Hong Kong. Uiteindelijk zal dit worden uitgebreid om voor te bereiden op een bredere inzet van elektrische auto’s door heel China, inclusief Hong Kong Island, Kowloon, New Territories en Lantau.

De taxichauffeurs kunnen de auto eenvoudig opladen tijdens de lunch, en ze zullen ook meer verdienen. Standaardtaxi’s kosten 10 dollarcent per kilometer, terwijl de elektrische taxi’s slechts een derde van dat bedrag kosten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Tim Kreukniet:

    Zeer cool, beter dan de 6 taxi Leaf’s in New York. Bescheiden bereik? Enkel de Tesla Model S overstijgt dit bereik en die zit in een andere prijsklasse.

    Helaas wordt er niet vermeld om wat voor en welke laders het gaat. Anders kan het een lange lunch worden.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?