RSS

Duurzame stad in Dubai met 55.000 m2 zonnepanelen

Het bedrijf Baharash Architecture uit Londen is onlangs gestart met het ontwerp voor de ontwikkeling van de tweede fase van de Dubai Sustainable City, de eerste duurzame gemeenschap in zijn soort in Dubai.

De stad van 46 hectare zal 50% van zijn eigen energie met zonnepanelen produceren en zijn koolstof voetafdruk compenseren door alternatieve manieren van vervoer te introduceren.

De bouw van Dubai Sustainable City wordt gepland in 4 fases. Volgens Diamond Developers, zal het eerste deel van 100 villa’s en gezinswoningen in Dubai Sustainable City tegen het einde van 2014 worden opgeleverd. De voltooiing van de laatste fase staat gepland voor 2016.

duurzame-stad-dubai-2

De stad zal uiteindelijk bestaan uit 550 residentiële villa’s, 20 biologische boerderijen, onderwijsvoorzieningen, en 55.700 vierkante meter aan zonnepanelen. Ieder huis in de stad zal voorzien zijn van zonnepanelen, die haar inwoners volgens conservatieve berekeningen in eerste instantie voor minstens 60% voorzien in hun energiebehoeften. Er wordt uiteraard gestreefd naar een veel hoger percentage. Het project zal tevens een slim watersysteem leveren dat het benodigde water voor gebouwen met 30 procent verlaagt. En grijswater en afvalwater zal worden gebruikt om planten in de hele stad te irrigeren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Jeroen C:

    Toch jammer dat ze maar 60% van hun energiebehoefte halen met zoveel zonnepanelen. Wij halen met 10m2 pp ons totale energieverbruik van 3000 kWh per jaar! En dat in Nederland ipv de woestijn! Misschien moeten ze ook hun energieverbruik wat reduceren?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?