RSS

TEDxBreda 2013: Time To Wonder

vr, jun 14, 2013

Wetenschap en Natuur

TEDxBreda zet Breda opnieuw aan het denken, dit keer onder het motto ‘Time To Wonder’. Een verrassende en internationale line-up van sprekers zal met ‘Time To Wonder’ als leidraad het publiek confronteren met de grenzen van de verbeelding.

Want waar vinden we – als mensen die alles gewend zijn en leven in een wereld die al helemaal ontdekt is – nog reden tot verwondering? En hebben we zonder oprechte verwondering nog wel écht nieuwe ideeën? Het publiek van TEDxBreda krijgt op 31 oktober ruimschoots de tijd om op zoek te gaan naar kleine en grote wonderen, tijdens het 10 uur durende evenement.

TEDxBreda werd in 2012 voor de eerste keer georganiseerd en was met een tot de nok toe gevulde Mezz een groot succes. Ook keken op verschillende locaties in Breda en daarbuiten vele nieuwsgierigen mee via live-verbindingen. De organisatoren van TEDxBreda vertellen over de plannen van dit jaar: ‘Met TEDxBreda kunnen we mensen op een unieke manier inspireren. We hebben iedere dag opnieuw oneindig veel nieuwe ervaringen en oneindig veel kansen om een nieuwe weg in te slaan. En wat als we even stil blijven staan? De kans grijpen om goed te kijken, naar het kleine en dan de details van het kleine? Wat als we de tijd nemen om ons oprecht ergens over te verwonderen? Dat is precies wat de sprekers bij TEDxBreda gaan doen: verwonderen, denken, experimenteren en ontdekken’.

TEDxBreda wordt onafhankelijk georganiseerd onder licentie van TED: het grootste podium van denkers en doeners met honderden miljoenen internetvolgers en duizenden afgeleide TEDx-evenementen wereldwijd. TEDx kenmerkt zich door de zorgvuldige selectie van zowel sprekers en hun ideeën als van gasten. Sprekers en organisatoren leveren vrijwillig hun bijdrage.

TEDxBreda Award
Nieuw dit jaar is de TEDxBreda Award: een ideeënwedstrijd met als doel om nieuwe ideeën voor de stad Breda te etaleren en ondersteunen. Waar TEDxBreda gericht is op ‘Ideas Worth Spreading’, is de TEDxBreda Award gericht op ‘Ideas Worth Doing’.Iedereen die een goed idee heeft, wordt uitgenodigd om dit idee in te sturen voor deze competitie en maakt kans op de TEDxBreda Award. ‘We zijn op zoek naar ideeën die de wereld om ons heen beter maken. Bij voorkeur in de stad Breda, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld plannen voor wijkontwikkeling, cultuur in de stad, meer ondernemerschap, of juist concrete producten.’ De winnaar ontvangt de TEDxBreda Award. Hij of zij ontvangt bovendien de felbegeerde wildcard om een TEDxtalk te houden tijdens TEDxBreda en het winnende idee te delen!

Stuur je idee voor ‘Ideas worth doing’ in vóór maandag 12 augustus via het online aanmeldingsfomulier. Alle ingestuurde ideeën worden beoordeeld door het organisatieteam van TEDxBreda Award. De 10 beste ideeën mogen op 11 september 2013 pitchen voor de expertjury en publiek in het Huis voor Beeldcultuur in Breda.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?