RSS

Panel van internationale experts zet zich in voor voedselzekerheid

Samen met de voormalige president van Ghana, lanceert de Britse regering Global Panel, een raad van experts die de strijd tegen honger en ondervoeding in de wereld wil aanbinden. Het panel zal aanbevelingen doen aan de internationale gemeenschap.

Het panel wordt geleid door John Beddington, voormalig wetenschapsadviseur van de Britse overheid en John Kufuor die van 2001 tot 2009 president van Ghana was. Het kan rekenen op de medewerking van het Londense Internationale Ontwikkelingscentrum (LIDC) en de Universiteit van Londen.

Wereldwijd zien 165 miljoen kinderen vandaag hun toekomst als onzeker door een gebrekkige of onevenwichtige voeding. Moeders en jonge kinderen voorzien van betere voeding in de eerste 1000 dagen van hun leven, is essentieel voor een sterkere start van hun leven.

“We moeten een gezamenlijke en wereldwijde inspanning leveren om honger uit te roeien en we moeten dat nu doen”, zegt John Kufuor. “Geen enkel kind mag zijn potentieel verspild zien door gebrek aan voedsel, ongeacht in welk deel van de wereld waarin het leeft, of dat nu een ontwikkeld of een ontwikkelingsland is.”

Landbouw is cruciaal om de levensstandaard van de mens en zijn voedselzekerheid te garanderen. “We beschikken over voldoende kennis aangaande de interactie tussen landbouw, voedselsystemen en gezondheid. Nu is het belangrijk dat de resultaten van verder onderzoek nuttig en transparant gebruikt worden, met name om beleidsaanbevelingen te doen”, zegt Beddington.

Het Global Panel is een raad van onafhankelijke en invloedrijke experts. Zij zullen aanbevelingen doen aan de internationale gemeenschap op het vlak van de ontwikkeling van wereldwijd en landelijk beleid om tot actie te komen tegen honger en ondervoeding.

Leden van het Global Panel

1. John Beddington, former UK Government Chief Scientific Advisor, Co-Chair
2. John Kufuor, former President of Ghana, Co-Chair
3. Jose Graziano de Silva, Director General, Food and Agriculture Organization (FAO)
4. Akin Adesina, Minister of Agriculture, Nigeria
5. Jane Karuku, President, AGRA
6. Rhoda Peace Tumisiime, Commissioner of Rural Economy and Agriculture, African Union
7. Srinath Reddy, President, Public Health Foundation of India
8. Mahboub Hossain, Executive Director, BRAC
9. Mauricio Antonio Lopez, President, Embrapa
10. Rachel Kyte, Vice President for the Sustainable Development Network, World Bank; and Chair, CGIAR Fund Council
11. Additional representative – to be confirmed
12. Additional representative – to be confirmed

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?