RSS

Mexicaanse regering onderzoekt groene economie

De Mexicaanse regering onderzoekt hoe ze via de groene economie de inkomens van arme gemeenschappen kan verhogen.

Vooral in gebieden met belangrijke natuurlijke hulpbronnen kan de ontwikkeling van een groene economie voordelig zijn voor arme gemeenschappen, stelt de Estudio sobre Economía Verde (Studie over Groene Economie), een studie die de Mexicaanse regering voorbereidt.

“Er is een correlatie tussen de aanwezigheid van natuurlijke hulpbronnen en de sterke tot zeer sterke marginalisering van de bevolking”, zegt Alejandro Guevara van de Ibero-Amerikaanse Universiteit. “Men moet dus potentiële hoge productiviteit combineren met economische activiteiten.” De eerste resultaten van het rapport geven aan dat er potentieel zit in het gebruik van natuurlijk kapitaal en in de landbouw.

Geen subsidies voor benzine
Maar er zijn ook maatregelen als de afschaffing van schadelijke subsidies nodig, zeggen de onderzoekers. Zo zou het subsidiëren van benzine moeten verdwijnen, stellen ze.

Er is ook een sociaal beleid nodig dat het natuurlijke kapitaal bewaart en uitbreidt, het water moet efficiënter gebruikt worden, en ook de gezinnen op het platteland moeten in de groene economie betrokken worden.

De Mexicaanse overheid investeert al enkele jaren in onderzoekscentra en bedrijven die de economie helpen vergroenen. Twee jaar geleden richtte ze bijvoorbeeld een Centrum voor Groene Economie en Duurzame Ontwikkeling op. Greenpeace berekende dat initiatieven in de sector van de hernieuwbare energie alleen al een half miljoen banen kunnen scheppen in Mexico.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?